skip to Main Content
Jan Kenneth

Jan Kennet – første lærling i Sunndal i sitt fag

Vi på opplæringskontoret er stolt over Jan Kenneth og alle andre lærlinger vi har og som vil bli gode fagarbeidere alle sammen.

Jahn Kenneth Svensli (22) er den aller første lærlingen i Sunndal i sitt fag: – Hadde jeg ikke funnet den utlysninga, hadde jeg kanskje fortsatt vært hjemme.
Etter nesten fire år på den videregående skolen, var han lei og droppa ut. Tre år senere blir han den første i Sunndal med utdanning som byggdrifter.

– Jeg drømte egentlig om god lønn i oljebransjen og ville satse på ei utdanning som sveiser. Like før jeg var ferdig, fant jeg ut at det ikke var min greie, og droppa derfor ut av skolen. Da var jeg arbeidsledig i et års tid, så det blei mest heimetid og litt deltidsarbeid på en kafé, forteller han.

I årene på Sunndal videregående skole hadde han også med seg to år på bygg og anlegg. Han så ikke for seg ei framtid som snekker, og søkte derfor ikke lærlingejobb, men gikk direkte videre på teknisk industriproduksjon med et håp om ei framtid i oljebransjen.

– Jeg fant ut etter hvert at verdiene ikke ligger i det å tjene mye penger, men å ha en jobb jeg trives i.

For to år siden fant han ei utlysning av lærlingestillinger i kommunen, og en av jobbene var byggdrifter i eiendomstjenesten. Det var en tittel han ikke hadde hørt før, men han valgte å levere en søknad. Han var en av en håndfull ungdommer som kom på intervju, og den som fikk jobben: Den første lærlingen i byggdrifterfaget i Sunndal kommune.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 × 5 =

Back To Top